Σαλάτα κινόα

Σαλάτα κινόα

Σαλάτα Κινόα: Εύκολη, Υγιεινή και Πεντανόστιμη Συνταγή

2 μερίδες 380 θερμίδες/Μερίδα

Σαλάτα κινόα

Υλικά

110γρ Κινόα

1 Μικρή πράσινη πιπερία

1 Μικρή κόκκινη πιπερία

1/2 Αγγούρι

2 Αυγά

100γρ Καλαμπόκι 

10ml Ελαιόλαδο

10ml Ξίδι βαλσάμικο

10ml Νερό

10γρ Μέλι

20γρ μουστάρδα

Αλάτι

Ρίγανη

Κόλιανδρος

Οδηγίες μαγειρέματος

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κούπες νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμόκρασία.

Μόλις το νερό αρχίζει να βράζει ρίχνουμε την κινόα.

Αφήνουμε την κινόα για 15′ με 20΄ να βράσει

Μόλις βράσει, κλείνουμε το μάτι βάζουμε μια πετσέτα πάνω απο την κατσαρόλα και το καπάκι της πάνω από την πετσέτα, προκειμένου να απορριφθούν τα υγρά.

Παράλληλα με το βράσιμο της κινόα, βάζουμε και τα αυγά να βράσουν.

Έπειτα, κόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια.

Μόλις η κινόα κρυώσει χωρίζουμε σε δύο μερίδες και προσθέτουμε τα λαχανικά και το αυγό.

Για το Dressing

Σε ενα μπολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το μέλι, το νερό. Στη μύτη απο ένα κουταλάκι του γλυκού

Τα ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε στις δύο μερίδες.

Είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τη δροσιστική, καλοκαιρινή μας σαλάτα

Σημειώσεις για Σαλάτα κινόα

  • Αν δε θέλουμε αυγό μπορούμε να βάλουμε 50γρ κοτόπουλο ή 80γρ τόνο ή οποιαδήποτε άλλη πηγή πρωτεΐνης επιθυμούμε.
  • Μπορούμε να βάλουμε οποιαδήποτε λαχανικά της αρεσκείας μας.
  • Ο κόλιανδρος και η ρίγανη δεν είναι απαραίτητα. 

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest

ΕΧΕΙΣ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΕΔΩ