
Σαλάτα Κινόα: Εύκολη, Υγιεινή και Πεντανόστιμη Συνταγή
2 μερίδες 380 θερμίδες/Μερίδα
110γρ Κινόα
1 Μικρή πράσινη πιπερία
1 Μικρή κόκκινη πιπερία
1/2 Αγγούρι
2 Αυγά
100γρ Καλαμπόκι
10ml Ελαιόλαδο
10ml Ξίδι βαλσάμικο
10ml Νερό
10γρ Μέλι
20γρ μουστάρδα
Αλάτι
Ρίγανη
Κόλιανδρος
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κούπες νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμόκρασία.
Μόλις το νερό αρχίζει να βράζει ρίχνουμε την κινόα.
Αφήνουμε την κινόα για 15′ με 20΄ να βράσει
Μόλις βράσει, κλείνουμε το μάτι βάζουμε μια πετσέτα πάνω απο την κατσαρόλα και το καπάκι της πάνω από την πετσέτα, προκειμένου να απορριφθούν τα υγρά.
Παράλληλα με το βράσιμο της κινόα, βάζουμε και τα αυγά να βράσουν.
Έπειτα, κόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια.
Μόλις η κινόα κρυώσει χωρίζουμε σε δύο μερίδες και προσθέτουμε τα λαχανικά και το αυγό.
Για το Dressing
Σε ενα μπολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το μέλι, το νερό. Στη μύτη απο ένα κουταλάκι του γλυκού
Τα ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε στις δύο μερίδες.
Είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τη δροσιστική, καλοκαιρινή μας σαλάτα