
8 μερίδες 200kcal/μερίδα
2 Μήλα
2 Μπανάνες
200γρ Βρώμη
300γρ Γάλα
2κ.σ Μέλι
2κ.γλ κανέλα
2κ.γλ Baking powder
Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού
200γρ Γιαούρτι
50γρ μέλι
1 Βανιλίνη ή 1κ.γλ Εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα λεμονιού
καθαρίζουμε την φλούδα από τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
Πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέσα σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στο μπολ με την μπανάνα εκτός απο τα μήλα, το γάλα να είναι λίγο ζεστό για να φουσκώσει η βρώμη.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιήθουν όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε τα μήλα στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και αυτά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30′-35′.
Εκτέλεση Κρέμας γιαουρτιού
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιήθουν.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε πάνω από τη μηλόπιτα μας.
●Αντί για μέλι μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε γλυκαντικό της επιλογής μας.
●Στο μείγμα μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο πιστεύουμε ότι ταιριάζει.
●Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα κάποιο βούτυρο καρπού, όπως φυστικοβούτυρο.