Μηλόπιτα

Μηλόπιτα

8 μερίδες 200kcal/μερίδα

Μηλόπιτα

Υλικά

2 Μήλα

2 Μπανάνες

200γρ Βρώμη

300γρ Γάλα

2κ.σ Μέλι

2κ.γλ κανέλα

2κ.γλ Baking powder

Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού

200γρ Γιαούρτι

50γρ μέλι

1 Βανιλίνη ή 1κ.γλ Εκχύλισμα βανίλιας

Ξύσμα λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

καθαρίζουμε την φλούδα από τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια. 

Πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέσα σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στο μπολ με την μπανάνα εκτός απο τα μήλα, το γάλα να είναι λίγο ζεστό για να φουσκώσει η βρώμη.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιήθουν όλα τα υλικά.

Ρίχνουμε τα μήλα στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και αυτά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30′-35′.

Εκτέλεση Κρέμας γιαουρτιού 

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιήθουν. 

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε πάνω από τη μηλόπιτα μας.

Σημειώσεις για Μηλόπιτα

●Αντί για μέλι μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε γλυκαντικό της επιλογής μας.

●Στο μείγμα μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο πιστεύουμε ότι ταιριάζει.

●Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα κάποιο βούτυρο καρπού, όπως φυστικοβούτυρο.

  

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest

ΕΧΕΙΣ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΕΔΩ