
2 μερίδες 320 θερμίδες/ μερίδα
4 Αυγά
40γρ Φέτα
1 Κρεμμύδι
1 Κόκκινη πιπεριά
2 Ντομάτες
1κ.γλ Μαϊντανός
1κ.γλ Ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ Αλάτι
1/4 κ.γλ Πιπέρι
1/4 κ.γλ Ρίγανη
1/2 κ.γλ Κόλιανδρος
Υλικά για τα ψωμάκια
1 Μικρή μπαγκέτα
1 κ.γλ Ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ Ρίγανη
Εκτέλεση για Καγιανάς (Στραπατσάδα)
Προθερμαίνουμε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και το ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και την ντομάτα.
Μόλις το τηγάνι με το λάδι ζεσταθούν ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Αμέσως μετά ρίχνουμε την πιπεριά και τα σοτάρουμε μαζί μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα
Μόλις τα λαχανικά μας σοταριστούν, προσθέτουμε την ντομάτα με όλα τα μπαχαρικά και περιμένουμε να πάρουν μια βράση.
Στη συνέχιεα ρίχνουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν καλά.
Στο τέλος, από πάνω ρίχνουμε την φέτα μαζί με τον μαϊντανό
Εκτέλεση Ψωμάκια
Σε μέτρια θερμοκρασία προθερμαίνουμε ένα τηγάνι και ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Κόβουμε την μπαγκέτα σε 8 φέτες και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Ψεκάζουμε τις φέτες με λίγο λάδι και ρίχνουμε την ρίγανη.
Βάζουμε τις φέτες στο τηγάνι και μόλις πάρουν χρώμα από τη μία μεριά, τις γυρνάμε από την άλλη, περιμένοντας να πάρουν, επίσης χρώμα.
Αφαιρούμε τις φέτες από το τηγάνι και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το καλοκαιρινό μας φαγητό.